Soslu
Yaprak Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
1. Tenceremize zeytinyağı, sarımsak ve soğanı alıp kavurmaya başlayalım.
2. Kavrulmaya yakın soğanlarımızın üzerine biber salçası ve domates salçasını
ilave edip pişirmeye devam edelim.
3. Ardından kavrulan soğanlarımızın üzerine önceden ıslattığımız pirinç, pul
biber, karabiber, tuz ve kuru naneyi ekleyip karıştıralım.
4. Şimdi sıcak suyu ekleyip karıştırarak tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya
bırakalım.
5. İyice suyunu çeken iç harcımızın içine 1 avuç ince kıyılmış maydanozu
ekleyip dinlenmeye bırakalım.
6. Daha sonra kapağımızı açıp harcımızı iyice karıştıralım. Hazırlanan iç
harcımızı bir kaba aktaralım ve yapraklarımızı sarmaya başlayalım.
7. Yaprağımızı parlak kısmı dışa gelecek şekilde yerleştirip mat ve damarlı
kısmına iç harcından bir kaşık ekledikten sonra kenarlarını içe doğru katlayarak
sıkıca saralım. Tüm iç harcımız bitene kadar sarmaya devam edelim.
8. Biz salamura yaprak kullandık. Salamura yaprak kullanacaksanız tuzundan
iyice arındırmak ve yumuşak olmasını sağlamak için bir gece önceden suya
koymayı unutmayın.
9. Yapraklarınızın hemen hemen aynı boyutlarda, hafif geniş olması hem işinizi
kolaylaştıracak hem de daha düzgün görünüm elde etmenizi sağlayacaktır.
10. Sarmanın pişirme aşamasından sonra dağılmaması için iç harcı dengeli
koymaya dikkat edin.
11. Sarmalarınızı ilk 5 dakika harlı, kalan zaman diliminde kısık ateşte
pişirin ve pişirdiğiniz tencerede soğumasını bekleyin.
12. Hazırladığımız yaprak sarmalarımızı buzdolabı poşeti yardımıyla muhafaza
edebilir dondurucudan çıkardıktan sonra çözülmesini beklemeden tarifimizde
göstereceğimiz gibi rahatlıkla pişirebilirsiniz.
13. Sosu için tenceremize zeytinyağı ve domates salçasını ekleyip
kavurduktan sonra üzerine sarmalarımızı dizelim.
14. Sarmalarımızı dizdikten sonra bir tabağın tersiyle üstünü kapatalım ve
1-1,5 su bardağı sıcak suyu ekleyelim. suyu sarmalarınızla aynı hizaya gelecek
şekilde ayarlayabilirsiniz.
15. Son olarak bir tutam tuzu da ekledikten sonra sarmalarımızı pişirmeye
bırakabiliriz.
16. Sarmalar pişerken suyunu ve yaprakların pişip pişmediğini kontrol
etmeyi unutmayın.
17. İsteğe göre yoğurtla ya da sade olarak servis yapılır. Afiyet olsun.
0 Yorumlar