Hot Posts

6/recent/ticker-posts

Soslu Yaprak Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?

 


Soslu Yaprak Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?

1.      Tenceremize zeytinyağı,  sarımsak ve soğanı alıp kavurmaya başlayalım.

2.      Kavrulmaya yakın soğanlarımızın üzerine biber salçası ve domates salçasını ilave edip pişirmeye devam edelim.

3.      Ardından kavrulan soğanlarımızın üzerine önceden ıslattığımız pirinç, pul biber, karabiber, tuz ve kuru naneyi ekleyip karıştıralım.

4.      Şimdi sıcak suyu ekleyip karıştırarak tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya bırakalım.

5.      İyice suyunu çeken iç harcımızın içine 1 avuç ince kıyılmış maydanozu ekleyip dinlenmeye bırakalım.

6.      Daha sonra kapağımızı açıp harcımızı iyice karıştıralım. Hazırlanan iç harcımızı bir kaba aktaralım ve yapraklarımızı sarmaya başlayalım.

7.      Yaprağımızı parlak kısmı dışa gelecek şekilde yerleştirip mat ve damarlı kısmına iç harcından bir kaşık ekledikten sonra kenarlarını içe doğru katlayarak sıkıca saralım. Tüm iç harcımız bitene kadar sarmaya devam edelim.

8.      Biz salamura yaprak kullandık. Salamura yaprak kullanacaksanız tuzundan iyice arındırmak ve yumuşak olmasını sağlamak için bir gece önceden suya koymayı unutmayın.

9.      Yapraklarınızın hemen hemen aynı boyutlarda, hafif geniş olması hem işinizi kolaylaştıracak hem de daha düzgün görünüm elde etmenizi sağlayacaktır.

10.  Sarmanın pişirme aşamasından sonra dağılmaması için iç harcı dengeli koymaya dikkat edin.

11.  Sarmalarınızı ilk 5 dakika harlı, kalan zaman diliminde kısık ateşte pişirin ve pişirdiğiniz tencerede soğumasını bekleyin.

12.  Hazırladığımız yaprak sarmalarımızı buzdolabı poşeti yardımıyla muhafaza edebilir dondurucudan çıkardıktan sonra çözülmesini beklemeden tarifimizde göstereceğimiz gibi rahatlıkla pişirebilirsiniz.

13.  Sosu için tenceremize zeytinyağı ve  domates salçasını ekleyip kavurduktan sonra üzerine sarmalarımızı dizelim.

14.  Sarmalarımızı dizdikten sonra bir tabağın tersiyle üstünü kapatalım ve 1-1,5 su bardağı sıcak suyu ekleyelim. suyu sarmalarınızla aynı hizaya gelecek şekilde ayarlayabilirsiniz.

15.  Son olarak bir tutam tuzu da ekledikten sonra sarmalarımızı pişirmeye bırakabiliriz.

16.  Sarmalar pişerken suyunu ve yaprakların pişip pişmediğini kontrol etmeyi unutmayın.

17.  İsteğe göre yoğurtla ya da sade olarak servis yapılır. Afiyet olsun.

Yorum Gönder

0 Yorumlar