Kırmızı
Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?
·
2 su bardağı kırmızı mercimek
·
1 adet soğan
·
2 yemek kaşığı un
·
1 adet havuç
·
Yarım yemek kaşığı biber ya da
domates salçası (rengi kırmızı olsun isterseniz artırabilir ya da hiç
kullanmayabilirsiniz)
·
1 tatlı kaşığı tuz
·
Yarım çay kaşığı karabiber
·
1 çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
·
2 litre sıcak su
·
5 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu için:
·
2 yemek kaşığı tereyağı
·
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Kırmızı Mercimek
Çorbası Nasıl Yapılır?
1. Kırmızı mercimek çorbası için sıvı yağı tencereye alınarak yemeklik
doğranan soğanlar hafif pembeleşinceye kadar kavrulur.
2. Daha sonra un ilave edilerek kısık ateşte kavurmaya devam edilir.
3. Salça kullanılacak ise salça ilave edilir, kavrulduktan sonra küp küp
doğranmış havuç ve iyice yıkanıp suyu süzülen mercimekler ilave edilir.
4. Üzerine su eklenerek karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılır. Çorbamız
kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra mercimekler ve havuçlar
yumuşayana kadar ara ara karıştırılarak kısık ateşte pişirilir.
5. Çorba piştikten sonra el blenderı ile güzelce ezilir. Eğer blenderiniz
yoksa süzgeçten de geçirebilirsiniz.
6. Karabiber, tuz ve isteğe bağlı olarak kimyon eklenir ve karıştırılır. 5
dakika daha pişirilerek ocaktan alınır.
7. Kıvamı koyu gelirse size, bir miktar su ilave edilerek bir taşım
kaynatılır.
8. Bu arada küçük bir tavaya iki yemek kaşığı tereyağı alınır, kızdırılır ve
bir tatlı kaşığı kırmızı toz biber eklenerek ocaktan alınır.
9. Mercimek çorbası servis kasesine alındıktan sonra üzerine kırmızı biberli
sos gezdirilir ve bir dilim limon ile servis edilir.
0 Yorumlar