Yayla
Çorbası Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler
Yayla Çorbası Nasıl Yapılır?
1. Yayla çorbası için ilk olarak pirinçler yıkanarak suda yumuşayıncaya kadar
haşlanır.
2. Yayla çorbamızın terbiyesi için diğer taraftan yumurta sarısı, yoğurt, un
bir kasede iyice çırpılır.
3. Pişen pirinçlere varsa et ya da kemik suyu yoksa 3 su bardağı sıcak su
ilave edilir.
4. Çorbanın suyundan 1-2 kepçe alınarak yavaş yavaş alınıp terbiyeye ilave
edilir.
5. Hafifçe sulanan bu karışım ılınmış olan çorbaya ilave edilir ve 1-2 taşım
kaynatılır.
6. En son tuzu ilave edilir, bir kaç dakika daha kaynatılarak ocak kapatılır.
7. Üzerine sos için kuru nane eritilmiş tereyağında kızdırılarak gezdirilir.
Yayla çorbamız servise hazır. Afiyet olsun.
Not: Çorbamız bekledikçe koyulaşabilir, servis öncesi sıcak su ekleyerek
kıvamını istediğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz.
Güncelleme:
İftar için yayla çorbası yapmayı planlıyorum. Bazen bildiğim tarifleri bile
bakmadan yapamıyorum diyorsunuz aynen ben de öyle :)
Halbuki haftada iki kez yayla çorbası pişer bizim evde oğlum çok seviyor. Daha
bugün öğlen yapmıştım zaten teyzesi görünce akşama iftara da yapsana diye
sipariş verdi :)
Yayla çorbası adına uygun olmayabilir ama ben çorbayı yaparken içerisine 1-2
kaşık köftelik bulgur atıyorum ve bir iki avuç haşlanmış nohut. Orijinali de
çok güzel ama böyle de bambaşka bir çorba oluyor. Varsa bir de tavuk suyu ya da
kemik suyu eklemeyi sakın unutmayın. Tadına doyum olmaz :)
0 Yorumlar