Tepside Pratik Kumpir Tarifi İçin Malzemeler
·
6-7 adet orta boy patates
·
2 yemek kaşığı tereyağı
·
1 su bardağı konserve mısır
·
1. 5 su bardağı haşlanmış bezelye
·
1. 5 su bardağı haşlanmış havuç
·
1. 5 su bardağı rendelenmiş kaşar
peyniri
·
5 adet uzun sosis
·
Yeşil ve siyah zeytin
·
1 çay bardağı kornişon turşu (halka
halka doğranmış)
·
1 tatlı kaşığı salça
·
Tuz
Tepside
Pratik Kumpir Tarifi Nasıl Yapılır?
1. Patatesleri haşlayıp ezin. İçine tereyağı, tuz ve 1 su bardağı rendelenmiş
kaşar peynirini ekleyip karıştırın.
2. Püreyi yapışmaması için yağlanmış ya da su ile ıslatılmış (ben ıslattım)
borcama elinizle bastırarak her tarafa eşit gelecek şekilde yayın.
3. Ayrı bir tavada bir tatlı kaşığı salça ile halka halka doğranmış sosisleri
soteleyin ve patatesin üzerine yayın.
4. Onun üzerine halka halka doğranmış zeytinleri, kornişon turşu, mısır, havuç
ve bezelye karışımını dökün.
5. En üstüne kalan kaşar peynirini serpiştirip 200 derece fırında kaşarlar
eriyene kadar pişirin.
6. Ketçap ve mayonez eşliğinde servis edin. Afiyet Olsun.
Not: Dışarıda yediğiniz kumpirlerden lezzet olarak hiçbir farkı yok. Kişi
sayısına göre malzeme oranlarında ve yine tercihen malzeme çeşidinde değişiklik
yapabilirsiniz. En üstüne kaşar koyup koymama konusunda da özgürsünüz. Sıcak
servis yapmanızı tavsiye ederim. Sevgilerle.
0 Yorumlar